Högstadieelever sprider också Covid

Ända sedan i våras har jag funderat över varför Folkhälsomyndigheten agerar som dom gör. Det är framför allt två saker som jag verkligen funderat över. Det ena är deras motvilja att ge rådet att alla skall använda munskydd. De absolut flesta experter runt om i världen anser att man bör använda munskydd. Kanske inte för att man skyddar sig själv utan för att man skyddar de personer man möter. Det är ganska meningslöst att låta det vara frivilligt då det är av största vikt att alla använder den under dessa förutsättningar. Man kanske även bör nämna att WHO uttrycker sig kraftfullt om att länder bör använda munskydd.

Den andra saken jag fundera över är Folkhälsomyndighetens eviga tjat om att grundskoleelever inte sprider smittan. Budskapet blir dessutom väldigt konstigt när man får höra att de barn som fått Covid har fått det på fritiden och inte på skolan. Det verkar nästan magiskt att barn, enligt Folkhälsomyndigheten, inte smittar på dagtid men direkt efter skolan så blir dom smittspridare. Ett mycket konstigt budskap.

Idag har Folkhälsomyndigheten beslutat införa fjärrutbildning för gymnasieskolorna därför att gymnasieelever sprider smittan på tok för mycket. Men även där blir det lite konstigt för i samband med att dom presenterar detta så visar dom en graf där barn i åldern 13 – 15 år verkar vara riktigt stora smittspridare. Varför inför man inte fjärrutbildning även för denna grupp. Om dom smittas på skolan så kommer dom hem till sin familj och Folkhälsomyndigheten har tidigare sagt att Covid sprids absolut mest i hemmet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.