Världens sämsta bilköpare

Vi måste köpa ny bil efter en liten olycka. P g a vagnskadegaranti är detta inte ett ekonomiskt problem. Problemet är ett helt annat. Jag och min hustru är VÄRLDENS SÄMSTA bilköpare. Anledningen är enkel. Varken jag eller Sara tycker om bilar. Vi är helt ointresserade och våra enda önskemål är att det är lätt att kliva in i bilen och att den startar då vi behöver den. Nu är vi dock tvungna att besöka blocket och ta ställning till bilmodeller som vi inte ens visste existerade. Vi skall göra bedömningar om hur antalet körda mil påverkar priset samtidigt som vi inte ens vet om jag ryms i bilen. Jag är ju inte direkt liten.

Vi vet inte vet vilka behov vi kommer att ha om fem år p g a av att vi måste flytta när Norrbotniabanan skall fram. Så denna gång tänkte vi köpa en äldre billig bil som förhoppningsvis går tills dess att vi vet hur vårt liv ser ut efter vi har flyttat. Dessutom tror vi att elbilar kommer att vara betydligt billigare om fem år. Men att hitta rätt begagnad bil där jag ryms är inte lätt. Vi kommer förmodligen att måste söka bil från Sundsvall till Luleå. Då dyker nästa problem upp. För att kunna åka och titta på en bil, behöver vi först en bil. Vi har hittills hunnit titta på en bil. En Saab 9-5 som förvisso var skön att sitta i men nästan omöjlig att komma in i. Man var tvungen att ramla baklänges in i bilen och hoppas att man inte slår i huvudet på vägen in.

Jag känner mig själv. Direkt detta hände sa jag till Sara att vi måste skynda oss och skaffa en ny bil eftersom att jag kommer att ledsna riktigt fort på att bilshoppa. Då jag ledsnar så köper jag vad som helst bara för att bli av med problemet. Efter två dagar med blocketsurfning är jag nu där. Om bara Sara säger ”ja” så skulle jag acceptera nästan vad som helst. Vår underbara bilhandlare i Bureå har varit snäll och lånat oss en bil trots att han för närvarande egentligen inte har någon bil inne som är intressant för oss. Däremot har jag på fullaste allvar tagit upp med min hustru att vi borde fråga om vi kunde få köpa lånebilen. Den står ju ändå på gården redan. Sara frågade om jag verkligen ville ha den och mitt svar var kort och enkelt. ”Den duger”.

Min bror och min svärfar är mycket intresserade av bilar och vi kände omedelbart deras oro över vad som skulle hända med detta bilinköp. För det är inte bara jag som är ointresserad. Sara är mer intresserad av vilken färg bilen har än modell, miltal eller skick. En gång köpte vi faktiskt en bil utan att veta vad det var för bil. Det är såna här gånger jag lägger mitt hopp på mänskligheten och innerligt hoppas att ingen försöker lura oss. För det skulle vara på tok för enkelt.

Om det är någon därute som har en bil för fullvuxna till rimligt pris får ni gärna höra av er så att vi snabbt kan bli av med detta besvär.

3 reaktioner till “Världens sämsta bilköpare”

  1. Titta efter markfrigången och totalhöjden. Ju mindre markfrigång desto svårare att ta sig in och ut. Polisen kör ju helst med volvos xc-modeller trots att de kränger lite mer i hög fart, de har högre markfrigång, därför. I princip mot suv-hållet till är det du söker. Christer

  2. Rimligt pris i din värld är kanske inte en dyr bil i drift, dieselbilar har hög årsskatt men lägre förbrukning.
    Vi kör XC70 2015 års modell, med D5 motor som har kraft i massvis till vår husvagn, men en årsskatt på 4800 typ.
    Men en sån bil skulle du tycka vore bra.
    Alternativt en BMW X3 av en årsmodell nyare än 2008,dom är rimliga.
    Lycka till med bilköpet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.