Förbjud A-traktorerna

A-traktorer har blivit en riktig plåga i Skellefteå. Jag har full förståelse att ungdommar vill ha möjlighet att transportera sig utan att frysa arslet av sig på vintern. MEN… Skellefteå har blivit i Stockholm i miniatyr. Vi sitter på fullaste allvar och diskuterar vilken tid på dagen vi skall göra besök i stan p g a den idiotiska trafiksituationen. Nu när vi skall flytta så talar jag och min hustu om att vi vill ha hus på södra sidan p g a att hennes arbete finns på den sidan älven. En sån diskussion luktar väldidgt mycket Stockholm.

Skellefteå växter så det knakar och infrastrukturen hinner inte med. Situationen kommer dessutom att bli betydligt värre innan det blir bättre om man hör vilka satsningar som ligger i planeringen för Skellefteå.

Att i denna pressade trafiksituation ha A-traktorer, som i 30 km/tim korkar igen våra vägar, är svårt irriterande. Jag är övertygad om att jag INTE är den enda som sitter och svär över detta bakom ratten. Tyvärr har vi inte lokaltrafik som uppfyller alla ungdomarnas krav på godkänd service.

Jag finner hela situationen helt ohållbar och jag tycker att antingen så förbjuder man A-traktorer eller så sänker vi åldersgränsen för körkort till 16 år. Jag är övertygad om att det är bättre att ungdomarna får bra utbildning och får köra som vanligt folk än att dom utan utbildning skapar köer och kaos i 30 km per timme.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.